Werken bij Coöperatie VGZ

Beste bezoeker,

U gebruikt een verouderde browser (Internet Explorer) die wij niet meer ondersteunen.

Wij verzoeken u 1 van onderstaande browsers te gebruiken.

Werken bij Coöperatie VGZ

Zet data om in Zinnige Zorg. Nederland zal je bedanken!

Er gebeuren mooie dingen. Voor de zorg in Nederland, om precies te zijn. Wachtlijstproblematiek? Thuiszorg van een aanbieder die niet gecontracteerd is? Een behandeling in het buitenland? Uitdagingen die door middel van de juiste inzet van data spoedig verholpen kunnen worden. Als zorgverzekeraar beschikken wij over enorme hoeveelheden informatie en het aanbod van bruikbare data wordt met de dag groter en waardevoller. Wij stoppen niet, het gaat immers om het realiseren van Zinnige Zorg.

Dagelijks krijgen wij vragen aangereikt om de maatschappij steeds een stap verder te helpen in de reis naar Zinnige Zorg. Kom met jouw skills en ervaring in actie en zorg voor de basis van een performance gedreven zorgverzekeraar. Door de expertise van Data Engineers en Data Scientists met elkaar te combineren, weet VGZ deze ambitieuze maar haalbare missie ook echt te realiseren. Samen maken wij de zorg voor een nog grotere doelgroep toegankelijk én betaalbaar Benieuwd wat voor soort projecten en onderzoeken jij mogelijk kan maken? Hieronder het eindresultaat, wij leggen je graag uit waarom wij zo enthousiast van de rol van data binnen een zorgverzekaar worden.

Solliciteer direct

Wachtlijst verkort met 249 jaar

Ons doel is het leveren van zinnige zorg. Om dit te realiseren moeten we diep in de data van VGZ, de gezondheidszorg én Nederland duiken. Waar lopen mensen tegenaan? Wat vinden ze belangrijk? En het allerbelangrijkste: waar ligt nog ruimte voor verbetering? De afgelopen jaren hebben we veel kunnen leren van het gedrag van onze klanten. Met data wisten we de totale wachtlijst bij ziekenhuizen met 249 jaar (zo’n 12.950 weken) te verkorten. Dat is toch mooi.

Data als basis voor het voorkomen van trombose

Bijna 80 duizend patiënten die jaarlijks hun been breken of een kijkoperatie aan hun knie krijgen, moeten wekenlang medicatie tegen trombose spuiten. Data laat zien dat ziekenhuis X in 80% van de gevallen medicatie voorschrijft, ziekenhuis Y bij 12%. Dat is toch het vragen stellen waard?

Diabetes aanpakken zonder medicatie? Het is mogelijk!

Een mooi voorbeeld, waarbij data de basis heeft gelegd voor het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om. Een multidisciplinaire behandeling die zich richt op voeding, beweging, slaap en ontspanning. Met als resultaat? 72% gebruikt minder of geen diabetes medicatie meer en 30% gebruikt geen diabetes medicatie meer (n=108)!

Dat is het onderzoeken waard toch?

Hoe draagt een behandelindex bij aan het betaalbaar houden van de zorg? Natuurlijk is daar veel discussie over. Uit onze data blijkt echter dat er veel structurele verschillen zijn tussen de aanbieders. Niet alleen in gemiddeld aantal behandelingen maar ook in kosten. Dat is het onderzoeken waard. Ga jij de uitdaging aan?

Met deze tools ga jij aan de slag

Beleef de baan in het echt!

Jouw opdracht? Bedenken hoe je ervoor kan zorgen dat Nederland anders omgaat met zorg en zorgkosten. Klinkt goed, toch? Dat is het ook! Als je op zoek bent naar een complexe uitdaging binnen de wereld van data, dan kom je aan je trekken bij VGZ in hartje Arnhem. Vul onderstaand formulier in en wie weet zitten wij straks rond de tafel voor een goed gesprek!

Ik accepteer het privacy statement.*

Ook VGZ doet er alles aan om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Een van deze maatregelen is dat er zoveel mogelijk thuis gewerkt wordt. Betekent dit dat wij geen kennismakingsgesprekken meer voeren? Absoluut niet! Vanaf nu vindt de sollicitatieprocedure gewoon via digitale kanalen plaats. Dus heb jij jouw droombaan gezien bij VGZ? Neem dan zeker contact met de collega’s van recruitment op.