Werken bij Coöperatie VGZ

Beste bezoeker,

U gebruikt een verouderde browser (Internet Explorer) die wij niet meer ondersteunen.

Wij verzoeken u 1 van onderstaande browsers te gebruiken.

Werken bij Coöperatie VGZ

Zet data om in Zinnige Zorg. Nederland zal je bedanken!

Er gebeuren mooie dingen. Voor de zorg in Nederland, om precies te zijn. Wachtlijstproblematiek? Thuiszorg van een aanbieder die niet gecontracteerd is? Een behandeling in het buitenland? Uitdagingen die door middel van de juiste inzet van data spoedig verholpen kunnen worden. Als zorgverzekeraar beschikken wij over enorme hoeveelheden informatie en het aanbod van bruikbare data wordt met de dag groter en waardevoller. Wij stoppen niet, het gaat immers om het realiseren van Zinnige Zorg.

Dagelijks krijgen wij vragen aangereikt om de maatschappij steeds een stap verder te helpen in de reis naar Zinnige Zorg. Kom met jouw skills en ervaring in actie en zorg voor de basis van een performance gedreven zorgverzekeraar. Door de expertise van Data Engineers en Data Scientists met elkaar te combineren, weet VGZ deze ambitieuze maar haalbare missie ook echt te realiseren.

Wil jij een baan als Data Engineer? Wij leggen je graag uit waarom wij zo enthousiast van de rol van data binnen VGZ worden. Want samen maken wij de zorg voor een nog grotere doelgroep toegankelijk én betaalbaar Benieuwd wat voor soort projecten en onderzoeken jij mogelijk kan maken? Hieronder enkele resultaten.

Solliciteer direct

Wachtlijst verkort met 249 jaar

Ons doel is het leveren van zinnige zorg. Om dit te realiseren moeten we diep in de data van VGZ, de gezondheidszorg én Nederland duiken. Waar lopen mensen tegenaan? Wat vinden ze belangrijk? En het allerbelangrijkste: waar ligt nog ruimte voor verbetering? De afgelopen jaren hebben we veel kunnen leren van het gedrag van onze klanten. Met data wisten we de totale wachtlijst bij ziekenhuizen met 249 jaar (zo’n 12.950 weken) te verkorten. Dat is toch mooi.

Data als basis voor het voorkomen van trombose

Bijna 80 duizend patiënten die jaarlijks hun been breken of een kijkoperatie aan hun knie krijgen, moeten wekenlang medicatie tegen trombose spuiten. Data laat zien dat ziekenhuis X in 80% van de gevallen medicatie voorschrijft, ziekenhuis Y bij 12%. Dat is toch het vragen stellen waard?

Diabetes aanpakken zonder medicatie? Het is mogelijk!

Een mooi voorbeeld, waarbij data de basis heeft gelegd voor het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om. Een multidisciplinaire behandeling die zich richt op voeding, beweging, slaap en ontspanning. Met als resultaat? 72% gebruikt minder of geen diabetes medicatie meer en 30% gebruikt geen diabetes medicatie meer (n=108)!

Dat is het onderzoeken waard toch?

Hoe draagt een behandelindex bij aan het betaalbaar houden van de zorg? Natuurlijk is daar veel discussie over. Uit onze data blijkt echter dat er veel structurele verschillen zijn tussen de aanbieders. Niet alleen in gemiddeld aantal behandelingen maar ook in kosten. Dat is het onderzoeken waard. Ga jij de uitdaging aan?

Jij wil toch ook alleen bouwen aan dingen die gebruikt worden?

Daarom vind jij het heerlijk om de business echt te snappen voordat je gaat bouwen en ben jij van nature nieuwsgierig. Gecombineerd met een gezonde dosis overtuigingskracht zorg jij, ook samen met een data scientist, er voor dat de gewenste veranderingen vanuit de business vertaald worden naar ‘dataoplossingen’ waar ook echt iets mee gedaan wordt. Anders is het zonde van de tijd toch?

Voor wie?

Het data engineering team van VGZ is op zoek naar een nieuwe collega data engineer met als primaire aandachtsgebied het Langdurige Zorg (LZ) domein. LZ gebruikt data voor het inkopen van zorg, klantadvisering, cliëntenadministratie, declaratie en controles, uitvoering persoonsgebonden budget (PGB), verantwoording en procesverbetering.

De uitdaging en tools?

Samen met je team sta je voor een prachtige uitdaging, continuïteit voor de bedrijfsvoering van LZ ‘on premise’ en parallel daar aan de migratie naar de cloud. Hierbij maak je naast Powercenter gebruik van de modernste tools en technieken, zoals ADF, IICS, DBT en Snowflake!

Met deze tools ga je o.a. aan de slag:

Laat jouw gegevens achter!


Als je op zoek bent naar een complexe uitdaging binnen de wereld van data, dan kom je aan je trekken bij VGZ. Op dit moment hebben we geen openstaande vacatures, maar willen we wel graag in contact blijven met je. Vul onderstaand formulier in zodat wij contact met je opnemen zodra weer weer een Data professionals zoeken.

Ik accepteer het privacy statement.*

Ook VGZ doet er alles aan om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Een van deze maatregelen is dat er zoveel mogelijk thuis gewerkt wordt. Betekent dit dat wij geen kennismakingsgesprekken meer voeren? Absoluut niet! Vanaf nu vindt de sollicitatieprocedure gewoon via digitale kanalen plaats. Dus heb jij jouw droombaan gezien bij VGZ? Neem dan zeker contact met de collega’s van recruitment op.