Iedereen evenveel kans

Door iedereen toegang te geven tot dezelfde informatie, heeft iedereen dezelfde kansen. Dat is belangrijk voor ons en wij nemen je dan ook graag mee in ons sollicitatieproces. Zo leer jij ons alvast een beetje beter kennen en heb je genoeg informatie om op zoek te gaan naar de beste vacature voor jou.

Ons sollicitatieproces bestaat uit vier fasen. Wij nemen ze kort met je door. 

Sollicitatiefase
Via een van onze vacatures ontvangen wij jouw sollicitatie. Onze recruiters selecteren uit alle reacties de juiste match waarna er een eerste kennismaking met de geselecteerde kandidaten plaatsvindt.  

Gespreksfase
Voor elke functie vinden er twee sollicitatiegesprekken plaats. Dit zijn de momenten waarop jij ons beter leert kennen en wij jou. 

Assessmentfase
Voor sommige functies maken we gebruik van een assessment. Hierbij kijken wij vooral naar de competenties die een grote rol binnen Coöperatie VGZ spelen. 

Beslissing & Aanbod
Het moment van de waarheid. Wanneer zowel jij als wij enthousiast zijn, ontvang je van onze recruiter het aanbod waarna jouw carrière bij Coöperatie VGZ kan gaan beginnen.

Een veilige werkomgeving begint hier. Wij willen dat je kalm en zelfverzekerd het sollicitatieproces in gaat en hebben daarom een aantal praktische zaken voor je op een rij gezet:

 • – Alle sollicitatiegesprekken duren één uur
 • – Sommige gesprekken zijn digitaal en via Teams. In overleg voeren wij minimaal één van de gesprekken op kantoor.
 • – Het eerste gesprek is een inhoudelijk gesprek met twee teamleden of een teamlid en een recruiter. 
 • – Het tweede gesprek is een competentiegericht gesprek en heb je met twee collega’s van een andere divisie binnen Coöperatie VGZ. 
 • – Het is mogelijk om tussentijd een extra kennismakingsgesprek in te plannen met meer teamleden of met de leidinggevende van het team.
 • – Voor sommige functies maken wij gebruik van een (digitaal) assessment. Het assessment wordt verzorgd door Berenschot, een van onze externe partners. Je kunt het assessment vanuit huis doen. 
 • – De recruiter is hét aanspreekpunt voor al je vragen en opmerkingen tijdens de sollicitatieprocedure. 

Sollicitatiegesprekken zijn hét moment om je talenten en positieve eigenschappen naar voren te brengen en daar helpen wij je graag bij. 

Bereid je voor op STARR interviewvragen

Tijdens de gesprekken kijken wij vooral naar kennis, vaardigheden en eigenschappen die nodig zijn voor de functie. Onze medewerkers voeren de sollicitatiegesprekken aan de hand van de STARR methodiek. Deze methode maakt het makkelijk om jouw rol binnen een gebeurtenis inhoudelijk met elkaar te bespreken. 

Bedenk van tevoren situaties en voorbeelden waarmee je een positieve eigenschap van jezelf of een door ons gevraagde competentie uit kunt lichten. 

Geef aan welke taak en verantwoordelijkheden jij in die situatie had en wat jij wilde bereiken. Neem ons mee in de actie(s) die je hebt gedaan om deze taak te vervullen en vertel ook het resultaat van jouw handelen (actie). Beschrijf alles vanuit ik-perspectief, het gaat tenslotte ook om jou. 

Elke dag weer maak je situaties mee waarvan je kunt leren. Wat heb je van de gebeurtenis geleerd (reflectie)? Kun je dit ook toepassen in andere situaties? Wat zou je de volgende keer anders doen of juist wéér doen? 

Denk goed na over wat je precies zoekt in jouw nieuwe functie

Wat heb je nodig om tot je recht te komen? Wat voor omgeving past het beste jou? En hoe wil je straks gaan samenwerken met jouw collega’s? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Stel ons de vragen die je hebt

De wereld van zorgverzekeringen is complex en binnen Coöperatie VGZ zijn wij continu in beweging. Heb je vragen over de branche of valt je iets op aan onze organisatie? Breng het gerust ter sprake. Wij leggen het graag aan je uit en geven antwoord op al je vragen. 

Wij wensen je veel succes met de verdere voorbereiding én veel plezier tijdens sollicitatiegesprek. 

Bij Coöperatie VGZ kiezen wij heel bewust voor een inclusieve werkomgeving. Onze recruiters hebben een anti-discriminatie beleid getekend en zijn getraind in het voorkomen van (onbewuste) vooroordelen tijdens het selectieproces. Iedereen heeft gelijke kansen en wordt op dezelfde criteria geëvalueerd. 

Selectiecriteria tijdens sollicitatiefase

Tijdens het selecteren van kandidaten tijdens de sollicitatiefase, kijken onze recruiters naar kandidaten met de meeste overeenkomsten tussen cv, motivatie en de gevraagde functie criteria. Kennis van zorg en zorgverzekeringen is voor veel van onze functies niet direct nodig. 

Selectiecriteria tijdens gespreksfase

In de gespreksfase maken wij onze keuze op basis van inhoudelijke kennis en competenties. Tijdens het eerste gesprek gaan we inhoudelijk de diepte in. Het tweede gesprek draait om vaardigheden en gedrag. Hoewel dit per functie verschilt, zijn er aantal criteria die wij voor alle toekomstige Coöperatie VGZ medewerkers belangrijk vinden. 

De Coöperatie VGZ Way of Working is gebaseerd op de organisatie filosofieën Lean, Agile en Zelforganisatie. Wij stellen open vragen om te kijken hoe je

 • ..met veranderingen omgaat
 • ..oplossingen bedenkt en vernieuwing omarmt
 • ..hoe je te werk gaat 
 • ..hoe je met collega’s en andere teams samenwerkt
 • ..resultaatgericht handelt

Bij leidinggevende functies focussen wij ons ook op eigenaarschap, omdenken en het creëren van een stimulerende omgeving. 

Selectiecriteria tijdens assessmentsfase

Voor sommige functies maken wij gebruik van een (digitaal) assessment. Hierbij worden de overeenkomsten met de gestelde competenties en capaciteiten getoetst aan de hand van persoonlijkheidsvragen. 

Wie maakt uiteindelijk de keuze? Een goede vraag, met een makkelijk antwoord: diegene die de belangrijkste keuzes maakt, ben jij zelf. Het is aan jou om te bepalen of Coöperatie VGZ de werkgever voor jou is en of de functie bij je past. 

Aan onze kant zijn er verschillende mensen betrokken bij het selectieproces. Zowel de recruiter als de hiring manager selecteert in de sollicitatiefase de kandidaten op basis van cv en motivatie. De uiteindelijke keuze voor een nieuwe collega is een gezamenlijke beslissing en wordt gemaakt op basis van de gespreksverslagen en het assessmentverslag. 

In het vacatureoverzicht vind je alle vacatures die op dit moment bij ons open staan. Gebruik de zoekfilter om bij de best passende vacature voor jou te komen.

Er is altijd een vacature die bij je past

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Bekijk onze vacatures en wie weet ontmoeten wij elkaar gauw bij Coöperatie VGZ. 

Bekijk alle vacatures