Over Coöperatie VGZ

Coöperatie VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. We willen voorop lopen om gezond leven makkelijker te maken. En de zorg te blijven verbeteren. Dat doen we met nieuwe ideeën en oplossingen waarmee we allemaal meer grip krijgen op onze gezondheid en zorg. Want we geloven dat dat dé manier is om Nederland gezonder te maken. En de zorg ook in de toekomst toegankelijk, goed en betaalbaar te houden. Samen met al onze partners én onze leden werken we dagelijks aan innovaties voor gezondheid en zorg.

Wij voeren de zorgverzekering uit voor verschillende merken. Het hoofdmerk is VGZ. Daarnaast bestaan er nog acht andere merken, namelijk: Univé, Zekur, Bewuzt, UMC Zorgverzekering, IZA, IZZ, SZVK en Zorgzaam.In totaal verzekert de coöperatie ruim 4 miljoen klanten. Dit doen we zonder winstoogmerk.

Vertrouwen
Als zorgverzekeraar doen we er alles aan om het vertrouwen dat leden, medewerkers en samenwerkingspartners in ons hebben, waar te maken.We maken prioriteit van integriteit en zijn ons bewust van de gevoeligheid van de informatie die ons wordt toevertrouwd.

Risicobewust handelen is dan ook een basiscompetentie die we van al onze medewerkers vragen. Wat je hiervan merkt in de praktijk? Iedereen die werkzaamheden verricht voor Coöperatie VGZ wordt gescreend en we trainen alle medewerkers op het gebied van privacy, security en risicobewust handelen.

image-2

VGZ Way of Working

image-2

Bevlogen en betrokken medewerkers die met plezier werken aan een gezonder Nederland. Elke dag weer! Dat is wat we willen bereiken met onze VGZ Way of Working (WoW). Dé manier van werken die ervoor zorgt dat medewerkers structuur en duidelijkheid hebben.Tegelijkertijd is de WoW continu in ontwikkeling, omdat onze organisatie meebeweegt met de behoefte van onze leden.

Deze manier van werken is gebaseerd op de organisatiefilosofieën Lean, Agile en Zelforganisatie.

 

Gezondste werkgever

In Arnhem staat sinds 2020 het gezondste kantoorgebouw van Nederland. Ingericht op basis van activiteitgerelateerd werken. We hebben geen werkplekken, maar plekken die werken. Wij helpen onze medewerkers op een gezondere manier hun werk te doen en de balans tussen privé en werk te bewaken.

Bij Coöperatie VGZ krijg je de mogelijkheid om gedeeltelijk op kantoor en deels vanuit huis te werken. Op deze manier zijn onze ruim 2.000 medewerkers in staat om het beste uit zichzelf en uit het team te halen en zo een impactvolle bijdrage te leveren aan onze missie.

 

icon-play
image-3

Goede gezondheid en zorg voor iedereen, dat maak je mogelijk mét iedereen

image-3

Hoe meer onze organisatie een afspiegeling is van de maatschappij, hoe beter we weten wat er speelt in de samenleving. Het resultaat? Dat wij zorg toegankelijk en betaalbaar houden, voor iedereen in Nederland.

Lees meer