Betere en betaalbare zorg

Sluit de afdeling Medisch Advies aan bij jou expertise? Of kun jij je talent beter inzetten binnen de Strategie en Innovatie? Vanuit welke afdeling je ook werkt, je werkt aan een gemeenschappelijk doel. De zorg in Nederland is goed, en dat willen we graag zo houden. Maar hoe moet dat, als er te weinig personeel is en de kosten blijven stijgen? Daarom werkt Coöperatie VGZ elke dag samen met zorgverleners aan betere en betaalbare zorg voor alle Nederlanders. Nu en in de toekomst.

Vraagstukken die iedereen raken
Het vernieuwen van de zorg gaat gepaard met complexe vraagstukken. Hoe kan de samenwerking tussen het ziekenhuis en de huisarts worden verbeterd? Dat wordt hier onderzocht. Welke producten op het gebied van e-health kunnen worden ingezet om de zorg te hervormen? Ook daar wordt een antwoord op gevonden vanuit Strategie & Innovatie. Dit is de plek waar in kaart wordt gebracht wie er allemaal betrokken zijn bij een project en welke stappen er moeten worden genomen om tot een oplossing te komen. De vraagstukken die worden opgepakt, hebben vaak een grote impact op onze samenleving. En dat merk je. Van programma’s tot krantenartikelen – onze plannen halen vaak de actualiteit.

Weten wat er speelt
Écht weten wat er in de samenleving speelt. Dat is binnen deze afdeling cruciaal. Daarom sta jij in contact met diverse zorgprofessionals uit het veld. Zo weet jij precies waar in de zorg de grootste behoefte ligt op het gebied van innovatie en hoe wij eventuele veranderingen het beste kunnen vormgeven. Op deze manier houden wij de zorg toegankelijk en betaalbaar.

De mens achter de verzekerden
Plannen die de zorg moeten vernieuwen, worden hier getoetst. Aan de medewerkers binnen de afdeling Medisch Advies de taak om de mens achter onze leden te zien. Soms kunnen er namelijk inhoudelijke redenen zijn waarom een bepaald plan wél werkt voor de ene patiëntenpopulatie, maar niet voor de andere. Naast het toetsen van plannen, worden ook zorgvragen beoordeeld. Verhoudt de zorg die moet worden geleverd, en de middelen die hiervoor moeten worden ingezet, zich tot het uiteindelijke doel? Of niet? Dit zijn keuzes, die grote impact hebben op het leven van onze leden. Een grote verantwoordelijkheid, die vraagt om een nauwkeurige manier van werken. Daarom vinden er vanuit Medisch Advies veel overleggen plaats, wordt wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd of contact gelegd met een medisch specialist uit het werkveld.

Hoe wij de zorg verder helpen
Inhoudelijke zorgvragen? We beantwoorden ze graag. Gelukkig maar, want vanuit deze afdeling krijg je vragen vanuit de afdelingen Strategie & Innovatie, Zorginkoop, Controles en Declataties. Onze vergaande kennis op het gebied van zorg ligt geborgen in ons team dat bestaat uit specialisten afkomstig uit het werkveld. Wij zorgen dat we echt weten wat er speelt, zodat we de zorg voorruit kunnen helpen. Op deze manier dragen wij bij aan een gezonder Nederland.

Hoe goede zorg eruitziet
Wat koop je in voor mensen die zorg nodig hebben? Daar komt een hoop bij kijken. Allereerst definieer je waar goede zorg aan moet voldoen. Dit doe je door informatie op te halen uit de praktijk én bij je collega’s vanuit Medisch Advies. In projecten houd je rekening met de verschillende belangen die spelen. Waar kan slimmer worden ingekocht, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de zorg? Waar kun je “duwen”, zonder dat het pijn doet? Op het moment dat je in contact staat met zorgaanbieders, zijn dat de vragen die je in je achterhoofd houdt. Hoe dat contact met zorgaanbieders eruitziet? Jij bent zacht op de relatie en keihard op de inhoud, omdat er veel vanaf hangt. Jij doet je werk namelijk vanuit een groot maatschappelijk doel: de zorg voor onze kinderen en kleinkinderen toegankelijk en betaalbaar houden.

De rol die wij vervullen
De maatschappelijke rol die je vervult. Dát is wat werknemers vanuit Zorginkoop drijft om zichzelf en elkaar uit te dagen om het beste resultaat te behalen. Iedere dag weer. Je krijgt te maken met vraagstukken, die vervolgens terugkomen in de dagelijkse praktijk.

Op naar een volwassen sector
Hoe kun je zo doeltreffend mogelijk te werk gaan, in de wetenschap dat je niet alles kunt controleren? En hoe kun je risico’s het beste identificeren? Vanuit de afdeling Controles stellen we onszelf continu dergelijke vragen. Werken binnen deze afdeling betekent dan ook dat je kritisch kijkt naar de manier waarop je je werk doet. De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld al veel aanpassingen doorgevoerd, in de wijze waarop instellingen worden gecontroleerd. De focus? Instellingen zoveel mogelijk begeleiden richting zelfcontrole. Gefundeerd vertrouwen richting zorginstellingen, vormt hiervoor de basis. Deze nieuwe én doordachte manier van werken maakt ons een unieke speler binnen de zorgsector.

Hoe wij het verschil maken
Of je vanuit Controles bijdraagt aan de de gezonder Nederland strategie van VGZ? Absoluut! Als laatste sluitpost binnen de divisie, controleer jij of de instellingen waarmee wij werken, wel of geen recht hebben op de declaraties die zij hebben ontvangen. Hierdoor komt er weer geld terug in de organisatie. Geld dat direct wordt gebruikt om de premie voor onze leden zo laag mogelijk te houden.

Zorgkantoor

Impact maken tot op casusniveau

Het verschil maken voor de groep Nederlanders die dit het hardst nodig heeft. Dat is waar het Zorgkantoor zich mee bezighoudt. Tot op casusniveau wordt impact gemaakt, om de beste langdurige zorg te bieden voor kwetsbare ouderen, mensen met een handicap of psychische aandoening. Vaak sta je hierbij in contact met bijvoorbeeld een mantelzorger. Hoe je het verschil maakt? Door ervoor te zorgen dat deze mensen worden begeleid naar de beste zorg. Dit doe je door complexe zaken helder te maken. Door op een empathische manier te communiceren. En door maatwerk te leveren, omdat iedere hulpvraag anders is.

 

De beste zorg leveren, daar draait het om

Onze innovatieve zorg strategie komt ook tot uiting in ons Zorgkantoor. Doordat jij continu kijkt hoe het anders en beter kan en hierbij nooit de leden uit het oog verliezen, kunnen wij de beste zorg leveren. Op deze manier houden wij niet alleen de reguliere zorg, maar ook de langdurige zorg toegankelijk en betaalbaar.

image-14

Jouw stem doet ertoe

Coöperatie VGZ hoort bij de drie grootste zorgverzekeraars in Nederland. Wat dit betekent? Dat je echt impact kunt maken. Zit jij bij de afdeling Controles? Dan kun je controles uitvoeren onder de massa. Werk jij vanuit Strategie & Innovatie? Op het moment dat jouw plan wordt doorgevoerd, maak je daarmee impact voor een grote groep mensen. Onze omvang maakt dat we een stem hebben in de markt.

En.. ben je verrast?

Impact maken op maatschappelijk niveau. Dát is waar het om draait binnen de divisie Zorg. Wil jij weten wat Coöperatie VGZ voor jou kan doen? En vice versa? Stuur dan eens een berichtje naar onze recruiter, zij vertelt je er graag meer over.

Sara Al Asady

Sara Al Asady

Corporate Recruiter
06 28 51 83 14

Neem contact met mij op