Een diverse en inclusieve organisatie

De verschillende perspectieven, karakters, ervaring en achtergronden van collega’s, maken VGZ tot wie we zijn. Deze diversiteit zorgt ervoor dat we samen tot de beste oplossingen komen. Oplossingen om de zorg te vernieuwen. Voor iedereen en mét iedereen.

We willen tot een diverse en inclusieve organisatie komen. Dat heeft tijd nodig, maar het kan ons niet snel genoeg gaan. Daarom zetten we met elkaar elke dag een stap in de goede richting.

icon-play
icon-play

Wat doen we om een diverse
en inclusieve coöperatie te zijn?

Zorgen voor eerlijke kansen

Zorgen voor eerlijke kansen

We leren collega’s die sollicitatiegesprekken voeren wat (onbewuste) vooroordelen zijn. Zodat zij objectief het gesprek met je voeren. We hebben iedere stap in ons sollicitatieproces scherp onder de loep genomen. Met als resultaat: een proces dat enkel en alleen draait om de competenties die je bezit. Zo krijgt iedereen eerlijke kansen.

Delen en verder brengen

Delen en verder brengen

Collega’s kunnen ook deelnemen aan interne netwerken rond LHBTIQ+ en Neurodiversiteit. Zij zorgen voor een positieve verandering in de organisatie. Door samen te komen, kennis te delen en activiteiten te organiseren.

Vergroten van onze kennis

Vergroten van onze kennis

We bieden trainingen en workshops aan medewerkers. Die helpen om je kennis en besef over onderwerpen als diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid te vergroten. Voorbeelden hiervan zijn de training ‘ Hoe onbevooroordeeld ben jij? ’ en de workshop ‘ Inclusief communiceren ’.

Meten

Meten

Voelen collega’s zich thuis bij VGZ? Elke 3 maanden vul je een vragenlijst in om dit te meten. Daarna ga je met collega’s in gesprek over de uitkomsten. En over hoe jullie elkaars verschillen kunnen respecteren én kunnen benutten.

Aandacht voor talenten met een arbeidsuitdaging

Aandacht voor talenten met een arbeidsuitdaging

We werken intensief samen met Jobstap. Een organisatie die specialist is in het vinden en begeleiden van talenten met een arbeidsuitdaging. Zodat je op een plek werkt die bij je past en je gezien wordt voor je talent.

Belangrijke levensgebeurtenissen

Belangrijke levensgebeurtenissen

Als je naar je werk gaat, neem jij jezelf en alles wat er in jouw leven gebeurt met je mee. Daarom hebben we ook aandacht voor levensgebeurtenissen die impact hebben op jou en je werk. Zoals ouderschap en de overgang.

Je bent welkom bij VGZ

Kom jij op jouw manier bijdragen aan goede zorg voor iedereen, mét iedereen? We zijn nieuwsgierig naar je. Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op.

card-img-1

Een brede blik op de gezondheidszorg

Het verkleinen van gezondheidsverschillen is de missie van Jane Ayu Nurlyta. Op jonge leeftijd wist ze al dat ze hier iets in wilde betekenen. Jane werkt nu 3,5 jaar als Innovatiemanager bij...

Ontdek meer >
card-img-1

Ontwikkelen betekent dingen minder ingewikkeld maken

Bij VGZ zijn er veel mogelijkheden voor zowel professionele als persoonlijke groei, dankzij coaching, training en diverse programma’s. Niels van Gorp, Data strateeg en interne coach bij VGZ...

Ontdek meer >
card-img-1

De zorg vernieuwen doe je niet alleen

Hoe kunnen we de zorg in Nederland vernieuwen, zodat we patiënten nóg beter kunnen helpen? Dat is waar Jill Meijs zich tijdens haar studie Biomedische Wetenschappen mee bezighield.

Ontdek meer >
Ontdek meer