image-9

 

De reis naar duurzame gezondheidszorg

Dagelijks krijgen wij vragen aangereikt om de maatschappij steeds een stap verder te helpen in de reis naar duurzame gezondheidszorg. Kom met jouw skills en ervaring in actie en zorg voor de basis van een performance gedreven zorgverzekeraar. Door de expertise van Data Engineers en Data Scientists met elkaar te combineren, weet Coöperatie VGZ deze ambitieuze maar haalbare missie ook echt te realiseren.

Wil jij een baan als Data Engineer? Wij leggen je graag uit waarom wij zo enthousiast van de rol van data binnen Coöperatie VGZ worden. Want samen maken wij de zorg voor een nog grotere doelgroep toegankelijk én betaalbaar Benieuwd wat voor soort projecten en onderzoeken jij mogelijk kan maken? Hieronder enkele resultaten.

image-9
image-10

Wachtlijst verkort met 249 jaar

Ons doel is het leveren van toekomstbestendige zorg voor iedereen. Om dit te realiseren moeten we diep in de data van Coöperatie VGZ, de gezondheidszorg én Nederland duiken. Waar lopen mensen tegenaan? Wat vinden ze belangrijk? En het allerbelangrijkste: waar ligt nog ruimte voor verbetering? De afgelopen jaren hebben we veel kunnen leren van het gedrag van onze klanten. Met data wisten we de totale wachtlijst bij ziekenhuizen met 249 jaar (zo’n 12.950 weken) te verkorten. Dat is toch mooi.

image-10

Data als basis voor het voorkomen van trombose

Bijna 80 duizend patiënten die jaarlijks hun been breken of een kijkoperatie aan hun knie krijgen, moeten wekenlang medicatie tegen trombose spuiten. Data laat zien dat ziekenhuis X in 80% van de gevallen medicatie voorschrijft, ziekenhuis Y bij 12%. Dat is toch het vragen stellen waard?

Diabetes aanpakken zonder medicatie? Het is mogelijk

Een mooi voorbeeld, waarbij data de basis heeft gelegd voor het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om. Een multidisciplinaire behandeling die zich richt op voeding, beweging, slaap en ontspanning. Met als resultaat? 72% gebruikt minder of geen diabetes medicatie meer en 30% gebruikt geen diabetes medicatie meer (n=108)!

image-11

Dat is het onderzoeken waard toch?

Hoe draagt een behandelindex bij aan het betaalbaar houden van de zorg? Natuurlijk is daar veel discussie over. Uit onze data blijkt echter dat er veel structurele verschillen zijn tussen de aanbieders. Niet alleen in gemiddeld aantal behandelingen maar ook in kosten. Dat is het onderzoeken waard. Ga jij de uitdaging aan?

image-11
image-12

Jij wil toch ook alleen bouwen aan dingen die gebruikt worden?

Daarom vind jij het heerlijk om de business echt te snappen voordat je gaat bouwen en ben jij van nature nieuwsgierig. Gecombineerd met een gezonde dosis overtuigingskracht zorg jij, ook samen met een data scientist, er voor dat de gewenste veranderingen vanuit de business vertaald worden naar ‘dataoplossingen’ waar ook echt iets mee gedaan wordt. Anders is het zonde van de tijd toch?

Voor wie?

Het data engineering team van Coöperatie VGZ is op zoek naar een nieuwe collega data engineer met als primaire aandachtsgebied het Langdurige Zorg (LZ) domein. LZ gebruikt data voor het inkopen van zorg, klantadvisering, cliëntenadministratie, declaratie en controles, uitvoering persoonsgebonden budget (PGB), verantwoording en procesverbetering.

image-12

De uitdaging en tools?

Samen met je team sta je voor een prachtige uitdaging, continuïteit voor de bedrijfsvoering van LZ ‘on premise’ en parallel daar aan de migratie naar de cloud. Hierbij maak je naast Powercenter gebruik van de modernste tools en technieken, zoals ADF, IICS, DBT en Snowflake!

Met deze tools ga je o.a. aan de slag:

tools

En... ben je verrast?

Impact maken op maatschappelijk niveau. Dát is waar het om draait binnen de divisie Datacare. Wil jij weten wat Coöperatie VGZ voor jou kan doen? En vice versa? Stuur dan eens een berichtje naar onze recruiter, hij vertelt je er graag meer over.

Robin Berendsen

Robin Berendsen

Corporate Recruiter
06 43 42 63 28

Neem contact met mij op