Bij VGZ kun je twee soorten traineeships volgen, een algemeen traineeship en een IT traineeship. Dit zijn intensieve trajecten, speciaal ontwikkeld voor young professionals die zich verder willen ontwikkelen en tegelijkertijd graag de handen uit de mouwen steken. We geven je de kans om op jouw eigen manier te onderzoeken welke kwaliteiten jij door wilt ontwikkelen en hoe jij maximaal impact kunt maken op de zorg en gezondheid in Nederland. Nieuwsgierig? Bekijk dan snel de video.

icon-play
icon-play

Jezelf ontwikkelen in de breedte

De brede opzet van ons algemene traineeship is uniek. Wij bieden je een omgeving waarin jij je kunt ontwikkelen op een manier die écht bij jou past. Wij dagen je uit om je visie en beeld te verbreden bij verschillende afdelingen en om uit je comfort zone te stappen. Bij ons word je aangenomen om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen en impact te maken.

Tijdens het traject ontdek je waar je kwaliteiten liggen en waar jij de meeste energie van krijgt. Tegelijkertijd ben je een toegevoegde waarde voor onze organisatie en onze leden. Samen groeien we verder en zetten wij ons in voor een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg.

 

Hoe ziet het algemene traineeship eruit?

Het algemene traineeship duurt in totaal twee jaar. Hier voer je 4 opdrachten uit die elk 6 maanden duren. De inhoud van de opdrachten? Die bepaal je zelf. Het verschil met het IT traineeship is dat je hier de opdrachten uitvoert binnen alle divisies van VGZ. Je denkt mee over de uitdagingen die op dat moment spelen. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van onze leden door middel artificial intelligence, door arbeidsmarktkrapte in de zorg aan te passen of door mee te werken aan Digitale Triage & Hybride Huisarts.

Voor beide traineeships geldt dat je er uiteraard niet alleen voor staat. Naast de opdrachten is er ruimte voor begeleiding, coaching en intervisie. Je start het traject samen met de nieuwe lichting trainees, wat uit ervaring voor een sterke band blijkt te zorgen. Je houdt er niet alleen collega’s maar ook vrienden aan over.

Word de IT’er van de toekomst

Dit jaar hebben we naast het algemene traineeship, ook een IT traineeship. Als IT trainee bij VGZ leg je de basis voor duurzame gezondheidszorg. Jij bouwt mee aan IT-oplossingen die de gezondheidszorg verbeteren. Waarschijnlijk ben je razend benieuwd wat voor type projecten je als IT trainee tegenkomt. Je kunt denken aan een chatbot met een eigen intentieherkenningsmechanisme, het CMS Sitecore waarin alle websites van Coöperatie VGZ zijn ondergebracht of een portaal voor veilige communicatie tussen zorgverzekeraar, zorgverleners en zorgkantoren. Als jij écht iets wilt betekenen voor Nederland, dan ben je bij VGZ als IT trainee aan het juiste adres.

Hoe ziet het IT traineeship eruit?

Het IT traineeship heeft een duur van minimaal 2 jaar waarin je in totaal twee tot vier opdrachten uitvoert binnen de verschillende teams van de divisie IT. Het eerste jaar leer je de organisatie kennen en ervaar je hoe het is om te werken bij een zorgverzekeraar. Ook start je met een soft skill traject waarin je jouw competenties verder kunt ontwikkelen. Het tweede jaar gaan we meer de verdieping in. Ons doel? Jou klaarstomen om de IT’er van de toekomst te worden die op maatschappelijk gebied hét verschil kan maken.

Projecten

Bij het algemene traineeship kies jij hoe jouw traineeship er uit ziet en welke opdrachten je doet. Eerdere trainees werkten aan uiteenlopende projecten. Hieronder een aantal voorbeelden van opdrachten uit het algemene traineeship:

Kimmy heeft bijgedragen aan het op voldoende niveau brengen van datakwaliteit binnen de divisie Zorg, door op procesniveau te kijken naar welke data er is. Verder is zij bezig geweest met het opstellen van Governance Zorg en Planning & Control Cyclus.

Jari heeft binnen een onderzoeksteam onderzocht hoe VGZ een bijdrage kan leveren aan het verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Zo werken we aan gelijke kansen op een goede gezondheid en zorg.

Ruben was betrokken bij het netwerkteam Zinnige Zorg. Samen met het Catharina ziekenhuis is er een initiatief uitgewerkt waarop zij de observatietijd na toediening van een medicijn hebben verkort. Dit bespaart tijd van de verpleegkundige en de patiënt kan eerder naar huis.

Max werkte bij de afdeling Zorgbeleid & Innovatie aan een digitale ‘poli Cardiologie’ voor nieuwe patiënten. Van visievorming tot conceptontwikkeling, het hoorde er allemaal bij. Ook hield hij interviews met zorgprofessionals en leden Een mooi voorbeeld van een digitale innovatie.

Ralf heeft zich bij het missieteam ‘Samen online en gezond’ gericht op het onderzoeken en vormgeven van hybride werken binnen VGZ. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan het opzetten en invullen van trainingen en inspiratiesessies voor leiders via ‘Leiderschap uit het Hart’.

Maartje heeft een performance dashboard ontwikkeld voor het team ‘Learning Professionals’. Hierdoor hebben ze voortaan beter inzicht in hun leer- en ontwikkelwerkzaamheden.

Samen werken aan een gezonder Nederland. Voor iedereen.

Met ruim 4 miljoen verzekerden zijn wij één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij er om onze leden te helpen. Wij geloven dat ons land gezonder wordt wanneer iedereen meer grip heeft op de eigen gezondheid en zorg.

Makkelijker gezegd dan gedaan, want we staan aan de vooravond van een patiëntrevolutie. De manier waarop de zorg in Nederland nu georganiseerd is gaat onder druk van digitalisering, innovaties en verduurzaming snel veranderen. Een mooie uitdaging!

Als we van betekenis willen zijn voor onze leden, is digitalisering dus noodzakelijk. Daarom zijn wij als coöperatie VGZ in beweging naar een wereld waarin wij onze leden verrassen, ontzorgen en de zorg zelf nog toegankelijker, efficiënter en betaalbaarder te maken dan dat we ooit hebben gedaan.

Daarom nodigen wij jou uit om samen met ruim 2.000 collega’s en onze partners op zoek te gaan naar (digitale) oplossingen die toegang tot een gezonder leven verwezenlijken.

Herken jij jezelf hierin?

Alles wat wij doen draagt bij aan het zorgen voor een gezonder Nederland. Als dit je aanspreekt is de kans dat jij je bij ons op je plek voelt groot. In elke functie kun je bij ons het verschil maken.

Dit is jouw plek als je:

  • Nederland gezonder wil maken. Dat kan beter en jij gaat je daarvoor inzetten.
  • Jezelf wilt blijven ontwikkelen en breed wilt oriënteren.
  • Uit je comfort zone durf te stappen en lef hebt.
  • Een doorzetter bent. Jij laat je niet zomaar uit het veld slaan.
  • Nieuwsgierig bent en graag out of the box denkt.
  • Voor het IT traineeship is minimaal een afgeronde IT-gerichte hbo-opleiding vereist.

VGZ is jouw tweede thuis

Bij VGZ staat het belang van de mensen voorop. Zie de organisatie als je tweede thuis. Je mag op iedereen afstappen en je mag gewoon ‘je’ zeggen. Heb je vragen? Stel ze vooral!

We moedigen zelfstandigheid aan en geven onze medewerkers de ruimte om hun werk in te vullen op een manier die bij hen past. Dat betekent dat je bij ons kunt werken waar en wanneer je wilt. En we zorgen ervoor dat je ook vanuit je huis aan de slag kunt.

 

 

Ben jij onze nieuwe trainee?

Wil je impact maken op gezondheid en zorg en het beste uit jezelf halen?
Dan zijn onze breed georiënteerde traineeships iets voor jou!