page-title-interview

INTERVIEW

15 juni 2022

Een complexe rol vervullen binnen een organisatie waar vertrouwen voorop staat

Je functie kunnen uitoefenen op basis van vertrouwen. Koen Hulsman, Vendor Manager bij VGZ, ervaart het iedere dag. Sterker nog, het vormde voor hem in 2020 de belangrijkste reden om bij VGZ in dienst te gaan. Van een functie bij een energiebedrijf naar een rol in de verzekeringsbranche. Koen vertelt ons waarom dit voor hem de juiste stap is geweest.

Een specialistisch vakgebied
Het beheersen van contracten met IT-leveranciers. Zorgen dat hetgeen je aan de voorkant hebt afgesproken ook daadwerkelijk geleverd wordt. En doormiddel van contracten de groei van VGZ als organisatie kunnen borgen. Het is de beknopte versie van het complexe werkveld waarbinnen Koen opereert. “Je brengt in kaart wat de samenwerking met onze leveranciers voor risico’s oplevert voor ons als organisatie. Hoe kun je deze risico’s afzwakken? Zijn ze überhaupt af te zwakken? Als dat niet het geval is, moet je in kaart brengen of je als organisatie het risico kunt accepteren.”

Diverse perspectieven
Als Vendor Manager benader je ieder risico vanuit verschillende perspectieven. Van contractueel perspectief tot commercieel perspectief. “Er komt veel samen in deze functie. Hoe werkt een contract? Hoe werkt het toezicht houden op dat contract? Hoe werken de juridische condities? Dat zijn vragen die bij mij terechtkomen.” Het samenbrengen van mensen en het oplossen van problemen is waar Koen op dagelijkse basis mee bezig is.

“Die afwisseling is prettig. Aan de ene kant heb je te maken met het onderhouden van relaties, aan de andere kant werk je op administratief niveau om te zorgen dat contracten kloppen.”

Gesteund worden in wat je doet en zegt
De manier waarop bij VGZ met talent wordt omgegaan, is wat de organisatie volgens Koen anders maakt ten opzichte van andere organisaties. “Binnen VGZ is er vertrouwen in jou als professional. Je merkt het in de autonomie die je krijgt in projecten. In de kleine afstand tussen jezelf en het management. En in de vrijheid om de dingen te doen op de manier die volgens jou het beste is. Zit je toch fout? Dan kijken we hoe dat komt en verbeteren we dat. In de basis word je gesteund in wat je doet en zegt. Die manier van werken kom je volgens mij niet vaak tegen.”

Betrouwbaarheid en integriteit
Ook de sector waarin Koen zich bevindt, past bij wie hij is en wat hij zoekt in werk. “Als bedrijf hebben we geen winstoogmerk. Dit betekent dat er veel minder druk ligt op budgetten, dan bij een organisatie waar het maken van winst wel centraal staat. Als zorgverzekeraar kun je niet wegkomen met alleen maar cijfertjes. Wij hebben de taak om voor onze leden te zorgen. Daarin moeten we betrouwbaar en integer zijn. Deze bedrijfswaarden zijn verweven door onze IT-afdeling. Het komt terug in de manier waarop we met data van onze leden omgaan. Maar ook in de manier waarop we onze apps hebben ontwikkeld.”

Als organisatie in balans
Wat Koen en zijn collega’s vanuit de afdeling IT het meest drijft? “Wij lopen als afdeling voor op bepaalde thema’s en zetten zo ook een standaard neer. Wij zorgen ervoor dat wij de kennis in huis halen, om de organisatie te laten groeien. Ook buiten ons vakgebied.” Hoe Koen en zijn collega’s dit realiseren? “Doordat we de juiste middelen tot onze beschikking hebben en met de juiste mensen werken. Maar ook met vertrouwen in elkaar en de werk/privé balans dragen hieraan bij. Als organisatie zorgt VGZ niet alleen voor haar leden, maar ook voor haar medewerkers. Daar ligt wat mij betreft de kracht van VGZ.”

Benieuwd of de functie Vendor Manager bij jou past? Bekijk hier de vacature.

Benieuwd naar meer interviews?

Data inzetten voor een gezonder Nederland? Zo doe je dat

Data inzetten voor een gezonder Nederland? Zo doe je dat

De afdeling Datacare is onmisbaar binnen VGZ. Als zorgverzekeraar beschikken wij over enorme hoeveelheden informatie en het aanbod van bruikbare data wordt met de dag groter en...

Ontdek meer >
Hét verschil maken in de zorg, dat kan bij VGZ

Hét verschil maken in de zorg, dat kan bij VGZ

Zorg. Iets wat iedereen nodig heeft. Hoe mooi is het als je met jouw werk kunt bijdragen aan het verbeteren hiervan. Dat kan op de divisie Zorg bij VGZ. Sara Al Asady, Recruiter bij VGZ, vertelt je...

Ontdek meer >
Een brede blik op de gezondheidszorg

Een brede blik op de gezondheidszorg

Het verkleinen van gezondheidsverschillen is de missie van Jane Ayu Nurlyta. Op jonge leeftijd wist ze al dat ze hier iets in wilde betekenen. Jane werkt nu 3,5 jaar als Innovatiemanager bij...

Ontdek meer >
Ontdek meer