page-title-interview
Werken bij VGZ blog

INTERVIEW

08 mei 2023

Hét verschil maken in de zorg, dat kan bij VGZ

Zorg. Iets wat iedereen nodig heeft. Hoe mooi is het als je met jouw werk kunt bijdragen aan het verbeteren hiervan. Dat kan op de divisie Zorg bij VGZ. Sara Al Asady, Recruiter bij VGZ, vertelt je hier graag meer over. Benieuwd wat er allemaal speelt bij de divisie Zorg en hoe wij het verschil maken? Lees dan snel verder!

Werken met betekenis

Impact maken op maatschappelijk niveau. Dát is waar het om draait binnen de divisie Zorg. Hier krijg je de unieke kans om direct impact te maken op de gezondheid van mensen. Door nauw samen te werken met zorgverleners, patiënten en klanten, kun je bijdragen aan de ontwikkeling van innovatie oplossingen en kun je met jouw visie op de zorg echt dingen veranderen.

Innovatie is iets wat centraal staat binnen VGZ. Een goed voorbeeld hiervan is het onderzoek naar het belang van het dragen van een operatiejas tijdens een staaroperatie. “Uit een onderzoek wat wij hebben uitgevoerd blijkt dat het dragen van een jas tijdens zo’n soort operatie overbodig is, want het vermindert de kans op infecties niet. Deze verduurzaming zorgt voor een besparing van ruim 2.500 jassen per jaar.”

 

Vakgebieden binnen de zorg

Werken bij VGZ betekent dat je echt het verschil kunt maken. Zo hebben we invloed op iedere zorgeuro van onze leden, kun je met jouw visie op de zorg bijdragen aan het beleid, ontwikkel je innovatieve oplossingen of geef je medisch advies binnen jouw expertise of zorgsoort. Ieder onderdeel draagt bij aan het gemeenschappelijke doel: dat de zorg toegankelijk blijft, voor iedereen.

“Bij VGZ kun je jouw specialisme toepassen of jezelf juist verder ontwikkelen. Je krijgt hier alle ruimte om met ideeën te komen en je wordt echt gezien als de specialist.”
Beleid

Onze beleidsontwikkelaars hebben een belangrijk aandeel in het aanjagen van toekomstbestendige zorg. Zij stellen niet alleen de kaders waarbinnen onze zorginkoop plaats moet vinden, maar kijken ook hoe we het zorglandschap kunnen blijven ontwikkelen. Daarbij ligt de nadruk niet alleen op de zorg, maar ook op het voorkómen van zorg. Team Zorgbeleid staat als onmisbare schakel tussen strategie en uitvoering midden in de organisatie en vertegenwoordigt Coöperatie VGZ buiten de deur bij de verschillende partijen binnen het zorgstelsel.

 

Innovatie

Innovaties in de zorg? Die hebben wij op onze radar! Vernieuwende initiatieven sporen wij op om door het hele land te verspreiden. Met een nieuwsgierige blik kijken we naar buiten en signaleren we de grootste uitdagingen en kansen in het veld. Wij staan écht met de voeten in de klei. Samen met zorgprofessionals werken wij dagelijks aan duurzame oplossingen. Wij jagen de transformatie van zorg aan! Zo houden we de zorg toegankelijk en betaalbaar. Nu en in de toekomst.

 

Zorginkoop

Bij Zorginkoop weten we als eerste wat er speelt. Hier zitten we met de zorgaanbieder aan tafel om de afspraken vast te stellen. Daarbij komt veel verantwoordelijkheid kijken, want Zorginkoop werkt nauw samen met Beleid om onze toekomstplannen en inhoud te bepalen. Samen sluiten wij contracten met zorgaanbieders over goede zorg. Dit richt zich zowel op de kwaliteit van de zorg als de toegankelijkheid en betaalbaarheid. Samenwerken met zorgprofessionals staat voorop.

 

Medisch advies

Wat veel mensen niet weten, is dat we bij VGZ ook medewerkers in dienst hebben die vanuit de zorg komen. Denk hierbij aan artsen, tandartsen, cardiologen en apothekers. Zij gaan mee naar zorginkoopgesprekken en brengen de inhoudelijke kennis met zich mee. Ook worden zij aangehaakt bij onder andere de beoordeling van een behandelplan van een behandelaar. Dit zijn processen waar inhoudelijke kennis essentieel is.

 

 

Toegankelijk voor iedereen

Naast de impact die wordt gemaakt op de divisie Zorg, is er ook een prettige werksfeer. “Bij de Zorg is iedereen heel positief. Er wordt letterlijk voor elkaar gezorgd. De medewerkers zijn in elkaar geïnteresseerd en hebben aandacht en tijd voor elkaar. Dat is mooi om te zien en te voelen. Eigen inbreng wordt enorm gewaardeerd. Je kunt hier je specialisme toepassen of jezelf juist verder ontwikkelen. Bij veel zorgorganisaties gaat de focus uit naar de zorg die je aanbiedt. Bij VGZ krijg je alle tijd en ruimte om met ideeën te komen en deze uit te werken.”

 

Wil je meer weten over ons vakgebied of ben je benieuwd welke vacatures er open staan? Klik dan hier!

Benieuwd naar meer interviews?

Interview De voice- en chatbot laat ons focussen op de zaken die er écht toe doen

De voice- en chatbot laat ons focussen op de zaken die er écht toe doen

Sam had na zijn studie een baan nodig en begon als telefoonmedewerker bij VGZ. Nu, 12,5 jaar later, is hij Product Owner van het team direct contact. In zijn functie is hij verantwoordelijk voor...

Ontdek meer >
Interview ‘Bescherming van persoonsgegevens, het fundament onder een zorgverzekeraar’

‘Bescherming van persoonsgegevens, het fundament onder een zorgverzekeraar’

Vier miljoen leden vertrouwen erop dat ze via Coöperatie VGZ de zorg krijgen die nodig is en rekenen er op dat er zorgvuldige en vertrouwelijk met hun persoonlijke gegevens wordt omgegaan.

Ontdek meer >
Interview In control, met de lenigheid van een businesspartner

In control, met de lenigheid van een businesspartner

Kees Hamster is lid van het Executive Committee en CFRO van VGZ en maakt zich zorgen over de ontwikkelingen binnen de zorgsector. ‘Hoe hou je de kwaliteit van zorg op peil in een situatie dat de...

Ontdek meer >
Ontdek meer